Biblioteka po prvi put obeležava svoj dan

0

Narodna biblioteka „Rade Drainac“ u četvrtak 23. marta će po prvi put obeležiti Dan biblioteke. U programu obeležavanja Dana prokupačke biblioteke učestvovaće dečiji pisac i prevodilac Gordana Timotijević, učenici škole „Nikodije Stojanović Tatko“ i „Poetski teatar“ Narodne biblioteke „Rade Drainac“.

Susret sa dečijim piscem zakazan je u biblioteci za 10h, a u podne će biti upriličeno druženje sa učenicima Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“.

-Prokuplje je dobilo Narodnu čitaonicu sa univerzitetom davne 1930. godine. Otvaranje čitaonice tada je propraćeno velikom svečanošću. Tadašnji žitelji Prokuplja bili su svesni važnosti Bilioteke u kulturno-prosvetnom životu grada, rekao je v.d.direktora Narodne bilioteke „Rade Darainac“ Dragan Ognjanović.

Izabrani datum  23. mart uzet je za dan biblioteke, jer je tada po prvi put Prokuplje i dobio bilbioteku u pravom smislu te reči, po standardima i razumevanju bibliotekarstva u to doba.

Tog dana će učenicima nižih razreda biti uručene članske karte biblioteke. Banka Societe generale, koja već duže vreme sarađuje sa prokupačkom bibliotekom, uključila se u realizaciju obeležavanja Dana biblioteke i donirala upis za 200 najboljih đaka topličkih osnovnih škola.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime