Bivšim radnicima zabranjen ulaz u Petoletku

0

Oko 60 bivših radnika preduzeća PPT ,,Servoupravljači,, okupili su se ispred ,,Prve petoletke,, u Trsteniku, negodujući što im je ulaz u ovu fabriku zabranjen nakon što je Privredni sud u Kraljevu doneo rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka, objavljenog pre tri dana. Ovo je među radnike preduzeća ,,Prve petoletke,, unelo novi nemir.

Prema rečima predsednika Opštine Trstenik Miroslava Aleksića, postoji bojazan da će se slična situacija dogoditi i sa svim ostalim preduzećima koja su poslovala u okviru ,,Prve petoletke,, na šta je lokalna samourava već upozoravala.

– Nažalost, jučerašnji štrajk radnika je realizacija scenarija na koji smo upozoravali. Slična situacija mogla bi se vrlo uskoro dogoditi i sa ostalim fabrikama ,,Prve petoletke,,. Kao lokalna samouprava sada, nakon što je Vlada donela odluku o skidanju ,,Prve petoletke,, sa spiska zaštićenih preduzeća, mi nemamo nikakve nadležnosti niti možemo da utičemo na trenutne procese, izjavio je danas predsednik Opštine Trstenik Mirolslav Aleksić.

On ističe da je lokalna samouprava u procesu zakazivanja sastanka sa potencijalnim inostranim partnerima iz Belorusije i Italije, koji su zainteresovani da investiraju u ,,Prvu petoletku,,,.

Na drugoj strani, radnici ističu da su njihova očekivanja izneverena, jer su imali uveravanja direktora da će novoosnovana firma ući u zakup PPT ,, Servoupravljača,, i da će se process proizvodnje nastaviti, a oni biti vraćeni na posao.

– Mi rešenja i radne knjižice nismo uzeli, ostali smo u radnom odnosu do 31.1.2016. godine, a danas nam je zabranjeno da uđemo u našu fabriku. Iz nama nepoznatih razloga neko je želeo da dođe do stečajnog postupka da mi ne bi mogli da uđemo u našu firmu, ističe Verica Ilić, bivša radnica PTT,, Samouprtavljači,, .

Bilo kako, rešenje o predstečajnom postupku doneo je Privredni sud u Kraljevu 19. 1.2016, a rešenje je na sajtu Agencije za privredne registre objavljeno 29.januara 2016. godine..

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime