Biznis za dvadeset korisnika Helpa u Trsteniku

0

Projektom koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju ,,Sida,, , uz sufinansiranje Trstenika, a koji realizuje nemačka humanitarna organizacija ,,Help,, predviđeno je 20 grantova u opremi za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti od 1.500, 2.400, i 3.600 evra, rečeno je danas u Trsteniku prilikom promocije grantova za zapošljavanje Roma i porodica lokalnog stanovništva.

Prema rečima Dragomira Spasića, šefa kancelarije Help-a u Kraljevu , realizacijom projekta najmanje dvadeset korisnika, uz adekvatnu podršku, pokrenuće svoj sostveni biznis na teritoriji Opštine Trstenik.

– Projekat koji sprovodimo u Trsteniku namenjen je otpočinjanju sopstvenog biznisa, za one koji imaju zdravu poslovnu ideju, ali i nedostatak sredstava da tu svoju ideju realizuju. Namenjen je i svima koji su već počeli da rade, ali im je malo potrebno da svoj biznis uvedu u legalne tokove. Projektom će biti podržano 10 rom skih i 10 porodica lokalnog stanovništva, rekao je Dragomir Spasić.

Članica Opštinskog veća Trstenika Sofija Pantelić ističe da je ovo posobno značajno u trenutku kada zbog rešenja Prve petoletke, preko 2500 radnika ostaje bez posla.

– Na ukupno tri informativna sastanka učestvovalo je preko 100 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i preko 30 Roma koji su iskazali zainteresovanost, rekla je Pantelićeva.

Konkurs za prijavu je otvoren do 1. februara, a pored grantova u opremi, podrška smanjenju nezaposlenosti podrazumeva i organizaciju dogadjaja radi umrežavanja relevantnih aktera i partnera u sferi zapošljavanja, te organizaciju poslovnih i stručnih obuuka prema potrebama korisnika grant ova, kao i studijske posete i usluge poslovnog mentoringa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime