Blace centar Balkana u šahu

0

Prolašenjem pobednika, u Blacu je završen Balkanski kadetski kup u šahu, događaj koji je okupio učesnike iz sedam zemalja: Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Turske i Srbije.

Počev od 24. marta pa sve do zatvaranja najveće šahovske smotre u Topličkom okrugu u ovom veku, Blace je u mnogome podsetilo na razvijene evropske gradove u kojima se održavaju sportski događaji ovakvog tipa.

Na Balkanskom kadetskom kupu u šahu učestvovalo je 66 dečaka i 24 devojčice. Mnogi mladi šahisti su na ovaj turnir došli u pratnji roditelja i rođaka pa je u Blacu u toku vikenda boravilo skoro 200 gostiju što predstavlja rekord i po broju noćenja stranih turista u jednom vikendu.

Mladi šahisti iz ovih 7 zemalja bili su iz Ankare, Beograda, Ohrida, Brčko Distrikta, Predvora, Slavonskog Broda, Sofije, Prokuplja, Blaca, Vranja i dr.

Najbolji u svojim kategorijama bili su:

Dunja Cvetanović (Srbija) za osvojeno 1 mesto u kategoriji devojčica do 8 godina

Milenko Perhanović (BiH) za osvojeno 1 mesto u kategoriji dečaka do 8 godina

Petra Gajin (Hrvatska) za osvojeno 1 mesto u kategoriji devojčica do 11 godina

Miha Slibar (Slovenija) za osvojeno 1 mesto u kategoriji dečaka do 11 godina

Andrea Pavlović (Srbija) za osvojeno 1 mesto u kategoriji devojčica do 14 godina

Dimitrije Stanković (Srbija) za osvojeno 1 mesto u kategoriji dečaka do 14 godina

Natalija Rančeva (Bugarska) za osvojeno 1 mesto u kategoriji šahistkinja do 18 godina

Balša Vidak Graovac (Srbija) za osvojeno 1 mesto u kategoriji šahista do 18 godina

Sve čestitke pobednicima sa željom da u nastavku karijere osvoje mnogo medalja, poželeo je predsednik SO-e Blace Miloš Vasiljević koji je u nedelju svečano zatvorio ovaj Balkanski kup.

Organizatori Balkanskog kadetskog kupa su Šahovski klub „Jastrebac“ Blace, u saradnji sa Šahovskim savezom centralne Srbije i Sportskim savezom opštine Blace dok je opština Blace bila generalni pokrovitelj. Glavni sudija bila je Marija Lukić iz Beograda.

Takmičenje je u subotu 24. marta svečano proglasio otvorenim predsednik Opštine Blace Zoran Jozić a ovaj šahovski događaj održan je u Kulturnom centru „Drainac“ u Blacu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime