Blace spremno za “Dane šljiva”

2

Narednog petka, 25. avgusta u Blacu će se održati jedna od najznačajnijih privredno-turističkih manifestacija na području ove opštine – “Dani šljive” za koju je, po rečima predsednika Zorana Jozića, već sve spremno.

Ovu tradicionalnu, pretnaestu po redu manifestaciju koja se održava u čast šljive, voća koje je najzastupljenije na ovom području, obeležiće brojni kulturno zabavni ali i privredni skupovi.

– Činjenica da je na području naše opštine pod zasadima šljive oko dva i po miliona stabala, obavezuje nas da ulažemo u naše proizvođače ali i njihovu promociju, kako bi lakše plasirali ovo voće ali i proizvode od šljive, ističe predsednik Jozić naglašavajući da lokalna samouprava ulaže značajna sredstava u razvoj poljoprivrede koja je najzastupljenija u ovoj Topličkoj opštini.

Pored brojnih stručnih predavanja iz oblasti privrede i sajma na kojem će proizvođači predstaviti svoje proizvode od voća, med, rakiju i druge domaće proizvode, ovogodušnju manifestaciju “Dani šljive” pratiće i bogat kulturno-zabavni program koji će obeležiti i brojne poznate muzičke zvezde.

Na vogodišnjim “Danima šljive” u Blacu nastupiće Halid Bešlić, grupe Leksington bend, Legende, Crvena jabuka i drugi…

Pročitajte i Halid Bešlić na „Danima šljive“ u Blacu

Pogledajte i kompletan program manifestacije:

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime