U Blacu se održava Sajam cveća

0

U Blacu je je danas otvoren Sajam cveća koji organizuje Turistička organizacija Blace u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Godinama, najlepše cvetnice iz Blaca, krase balkone i bašte širom Srbije. Veliki broj proizvođača cveća bio je razlog da Turistička organizacija, odnosno tada STTC „Nirvana“ započne sa organizovanjem Sajma cveća u centru grada.

Više godine unazad, lokalna samouprava i Turistička organizacija Blace pokušavaju da steknu tradiciju ovog festivala, brojnost posetilaca kao i da podstaknu građanstvo na bavljenje proizvodnjom i prodajom cveća.

Današnji sajam cveća u prepunom gradu, otvorila je zamenica predsednika opštine Blace Suzana Veljović. Ona se ovom prilikom obratila prisutnim posetiocima kojima se zahvalila što su uveličali ovu prelepu manifestaciju. Zamenica je izjavila da je naprosto oduševljena i organizacijom i performansom dece iz predškolske ustanove ali i brojem posetilaca.

Veliki izbor cveća i performans najmlađih iz Predškolske ustanove „Naša radost“ privukao je mnogobrojne posetioce. Cene rasada cveća nisu menjane godinama, pa je puno onih koji su došli da kupuju.

„Najviše se kupuju petunije, muškatle, begonija, lepi Jova a svoje kupce imaju i ostale vrste cveća – kaže jedan od  brojnih izlagača na današnjem sajmu“.

Opština Blace ima odlične prirodne i klimatske uslove za razvoj cvećarstva. Iz godine u godinu, sve je veći izvoz cveća i sadnog materijala iz Blaca u veće centre.

Sajam cveća je otvoren danas u 10 sati a trajaće danas i sutra u centru grada.

Za sutra u okviru sajma zakazana je i likovna radionica koju će predstaviti Narodna biblioteka „Raka Drainac“.

Tekst je napisan u okviru projekta „Blace na turističkoj mapi Srbije”, koji se sufinansira iz budžeta Opštine Blace. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here