Blački Dom zdravlja dobio ambulantno vozile i medicinske aparate

0

Domu zdravlja u Blacu danas je uručena donacija vredna 72.720 evra koju je donirala Vlada Japana. Donacija, prema rečima predsednika Opštine Blace Zorana Jozića obuhvata ambulantno vozilo i medicinsku opremu u vidu-ultrazvuka, tonomera i dva EKG aparata.

– Kada je 2011 godine Japan pogodio veliki zemljotres Srbija je kao prijateljska zemlja slala pomoć Japanu i to je jedna od razloga zbog kojih želimo da na nakorisniji način uzvratimo vašem narodu ovim i sličnim donacijama, rekao je Masajoši Jamata sekretar Japanske ambasade u Srbiji koji je u društvu državnog sekretara Ministarstva zdravlja, profesora, dr Vicka Ferenca i domaćina obišao Dom zdravlja gde se upoznao sa radom ove ustanove.

Tom prilikom predsednik opštine Blace, Zoran Jozić, kazao je da će ova vredna donacija pomoći bržem i kvalitetnijem lečenju žitelja ove Topličke opštine.

Na vrednoj donaciji Vlade Japana zahvalio se i direktor Doma zdravlja u Blacu dr Radoljub Dunjić, ističući da će ona uticati na poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here