Blizanci ne priznaju ubistvo kruševačkog zubara

0

Jednojajčani blizanci Dejan i Vojin Stanković (68) iz Kruševca, kojima je određen pritvor zbog sumnje da su 3. marta prošle godine ubili kruševačkog zubara Milutina Rokića (65), ponovo su danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu odbili zločinačko delo kojim se sumnjiče.

Očekivalo se da će jedan od njih dvojice biti pušten, a protiv drugog bi usledila optužnica. Ali, kako saznajemo u Višem javnom tužilaštvu, obojica će biti zajedno u pritvoru dok se ne prikupi dokaz i da li je ili nije tog kritičnog dana Vojin Stanković bio u Švedskoj, kako tvrdi.

Ukoliko se dokaže da je Vojin Stanković , zaista, 3. marta 2014. godine bio u Švedskoj, gde je odlazio i živeo kao podstanar, on će odmah biti pušten iz pritvora, a optužnica će biti podneta protiv njegovog brata blizanca Dejana Stankovića, potvrđeno nam je u Tužilaštvu.

U Višem javnom tužilaštvu veruju da će ubistvo Milutina Rokića, poznatog kruševačkog stomatologa biti potpuno rasvetljeno. Jer, osim identičnih DNK profila za jednojajčanu braću blizance prikupljeni su i drugi dokazi.

Kako saznajemo , DNK je potvrđen na gelenderu stepeništa u zgradi gde je izvršeno ubistvo, na maskirnoj čarapi koja je nađena u kontejneru i na futroli od pištolja u dvorištu u neposrednoj blizini mesta zločina.

Predstoji još provera alibija, da li se tačno jedan od braće blizanaca, Vojin Stanković toga dana nalazio u Švedskoj, dok se za drugog blizanca Dejana Stankovića već zna da se nalazio u Kruševcu, gde su obojica prošlog četvrtka uveče u jednoj od ovdašnjih kladionica i uhapšeni.

Kako istraga odmiče, tako se i obruč sve više steže oko Dejana Stankovića, koga su 3. marta 2014. godine snimile kamere u Čupićevoj ulici kako šepa na jednoj nozi, sa fluoroscentnom jaknom koja je i pronađena u istrazi.

Dokazano je, takođe, da je Dejan Stanković živeo u Umcu, gde je ranije imao motel, a na njegovo ime vodi se samo kuća u Kruševcu, dok se njegova kladionica vodi na ime njegove bivše supruge.

Ispostavilo se, takođe, da je Dejan Stanković svojevremeno još od mladalačkih dana stanovao u neposrednom komšiluku sada pokojnog Milutina Rokića, ali se još ne zna motiv ubistva ovog kruševačkog stomatologa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime