Boban Stanković dobio Oskara popularnosti

0
Foto: Boban Stanković, privatna arhiva

Nakon prestižne titule istaknutog estradnog umetnika prokupačkom harmonikašu Bobanu Stankoviću dodeljen je i Oskar popularnosti, i to u kategoriji “Virtuoz na harmonici”. Okružen najboljima sa domaće estradne scene, ovu prestižnu nagradu primio je u Vili “Jelena” na Dedinju.

Odluku da Oskar popularnosti pripadne baš Bobanu doneli su publika i mediji, a posebnu čast Boban je doživeo što mu je ova nagrada dodeljena u prisustvu Miroljuba Kemiša, koji mu je, kako kaže, svojevremeno bio muzički idol.

– Pomešana osećanja, seta, radost, uzbuđenje su prisutni u meni. Držati Oskara popularnosti nakon statusa umetnika Srbije, koji mi je dodeljen od strane Saveza estradnih umetnika Srbije, predstavlja veliku odgovornost, ali i podstrek za dalji rad. Najava koja je bila pripremljena o meni, mom radu i stvaralaštvu za potrebe večernje dodele priznanja je bila vrlo studiozno pripremljena, koja je takođe uz reči voditelja i obavezujuća jer moram da nastavim putem kojim sam hodio svih ovih godina. Raduje me podrška medija. Energija koju smo delili večeras je bila veoma osetna. Srećan sam i zadovoljan, posebno jer sam imao prilike da javno zahvalim Miroljubu Kemišu na tome što je svojevremeno bio jedan od mojih idola muzičke scene Jugoslavije. – rekao je  Boban Stanković.

Ovaj prokupački harmonikaš izuzetno je cenjen u visokim muzičkim krugovima, a može se pohvaliti saradnjom sa nekim od najvećih estradnih zvezda, poput Vere Matović, Dobrijevom Topalovićem, Mirom Škorić, Anom Bekutom, Brankom Sovrlić i mnogim drugima. Svojevremeno bio jedan od muzičkih urednika diskografske kuće Diskos, takođe i urednik muzičkog programa Radio Televizije Priština. Objavio više muzičkih albuma, a popularnost  je sticao pojavljivanjima u emisijama RTV Pink i Radio Televizije Srbije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime