Bodibilder Dušan Savić iz Prokuplja pobednik na FitPass Belgrade Open 2019

0
dušan-savić
Foto: Dušan Savić, privatna arhiva

PROKUPLJE: Na sportskom spektaklu FitPass Belgrade Open 2019, koji je održan juče 20. oktobra, prokupački bodibilder Dušan Savić osvojio je prvo mesto u kategoriji do 80 kg.

Dušan je u svojoj kategoriji odneo apsolutnu pobedu pokazavši odličnu formu, mišićnu masu i impresivnu definiciju. Ovo druga pobeda prokupačkog reprezentativca u bodibildingu u poslednjih mesec dana, jer je na početku ove takmičarske sezone osvojio prvo mesto i na IV memorijalnom kupu “Miki Martinović” u Vrnjačkoj Banji u kategoriji seniora do 90 kilograma.

– Iako mi ovo nije prva titula ove sezone, posebno mi je draga jer je u konkurenciji bilo odlično pripremljenih takmičara – rekao je Dušan.

Savić je u bodibildingu višestruki državni šampion u svim federacijama, treći je na Balkanu i peti na svetu na takmičenju “Mr Universe”. Takođe, Dušan Savić je i u benčpresu višestruki državni šampion, drugi na Balkanu i treći u Evropi. Kao jedinstveni sportista koji je podjednako uspešan u dva sporta, i bodibilding i paverlifting, Dušan kaže da su pripreme za ovu sezonu takmičenja bile veoma ozbiljne.

– Bilo je puno odricanja i puno znoja. Dodavao sam gas tamo gde su drugi kočili. Slušao sam samo sebe i uporno trenirao. Drago mi je da se sav taj trud isplatio na kraju.-rekao je on.

Dušan je do sada učestvovao na 41 takmičenju i ima 38 osvojenih medalja od kojih su 21 zlatne medalje, 9 srebrnih medalja, 8 bronzanih medalja.  Do ovakvog uspeha je došao, kako kaže, jasnom vizijom onoga šta želi da postigne i upornim radom. Do kraja ove sezone Dušana očekuje još i Prvenstvo Srbije u Beogradu, koje će biti održano sledećeg vikenda.

dušan-savić
Foto: Dušan Savić, privatna arhiva

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime