Bogat program Svetosavskih svečanosti u OŠ “Mirko”

0

Osnovna škola Milić Rakić Mirko najavila je bogat program Svetosavskih svečanosti za ovu godinu. U centru svih aktivnosti jeste zajedništvo učenika, roditelja i nastavnika, kaže direktorka škole Ivana Radonjić.

Rasnovrsnost i bogatstvo programa Svetosavskih svečanosti kao da se iz godine u godinu uvećava u prokupačkim osnovnim školama. Osnovna škola „Milić Rakić Mirko“ odličan je primer, jer  je svoja vrata otvorila za građanstvo, roditelje i sve zainteresovane već danas konferencijom za novinare i najavom svojih aktivnosti.

– U sedmici koja pred nama želimo da pokažemo raznolikost, originalnost i maštovitost naših učenika. Ovo je jedinstvena prilika da se u sve naše aktivnosti uključe roditelji i da nam pomognu u namerama da očuvamo kvalitet, tradiciju i prave vrednosti, rekla je direktorka škole Ivana Radonjić.

Sve aktivnosti u nedelji koja sledi počinju u 12:40h, pa je tako za sutra 19. januar zakazan javni čas „Vitezovi srpskih dvorova“, na Jovandan 20. januara biće održano predavanje o Hilandaru, u četvrtak je promocija školskog časopisa „Prozor naše škole“. Petak i ponedeljak su dani rezervisani za turnire u šahu i stonom tenisu, na kojima mogu da učestvuju i učenici i nastavnici i roditelji.

U utorak 26. januara biće otvorena izložba radova „Sveti Sava“, a centralna proslava će biti 27. januara, kada će se u školi seći slavski kolač.

Prokupački „Čitalići“  

Posebno mesto u Svetosavskim svečanostima ima međunarodni projekat „Čitalići“. OŠ „Milić Rakić Mirko“ je jedina prokupačka škola koja se priključila ovom projektu.

– Srpska narodna književnost zastupljena je u svim razredima osnovne škole, ali je nejasna i daleka većini učenika. U želji da približimo lepotu kojom je Vuk zabljesnuo Evropu i pokazao poeziju naroda prijavili smo se za učešće u projektu „Čitalići 2016“. Učenici će moći da se takmiče iz oblasti narodne književnosti, ali i da osmišljavaju društvene igre na temu narodne književnosti. Javni čas koji je zakazan za sutra „Vitezovi srpskih dvorova“ deo je ovog projekta, a učenici petog razreda će kroz dramatizaciju prikazati likove Svetog Save, cara Dušana, kralja Vukašina i drugih, rekla je nastavnica Dragana Stevanović.

Ovom javnom času prisustvovaće i profesor Beogradskog univerziteta Simeon Marinković. Iz škole podsećaju da su svi zainteresovani građani dobrodošli ne samo na ovom času, već i na svim ostalim događajima, kao i da je upis za učešće na turniru u šahu i stonom tenisu još uvek otvoren.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime