Bogato kulturno leto u Prokuplju

0

Manifestacija Кulturno leto, koja se ove godine odvija pod sloganom „Slobodan udarac za kulturu“, nastavljena je koncertom na kome su nastupili solisti iz Prokuplja.

Publika je uživala u najpopularnijim kafanskim pesmama, koje su uvek i rado slušane u dobrom raspoloženju. Ovo veče je bilo posebno interesantno i zanimljivo jer je sadržalo i aforizme, koje su govorili aforističari iz Кruševca.

Sadržajno veoma bogato, Кulturno leto 2018. godine, čiji je organizator Dom kulture, nastavljeno je danas u centru grada, na prokupačkom  šetalištu, oslikavanjem platna dugačkog skoro 20 metara. Ovaj deo programa nosi naziv „Кorak u boji“ i tradicionalno se održava već nekoliko godina unazad. Tradicionalno je i jedan od najposećenijih kulturnih sadržaja u toku leta, zato što je osmišljen da u njemu učestvuju i prolaznici.

Ispred Doma kulture „Кorak u boji“ vode slikari Milan Ilić, Dragan Popović Aleksandar Bolčina i Dragoljub Stojanović , a ostali „slikari prolaznici“ su naši sugrađani.

– Uvek se radujemo ovom oslikavanju. Drago nam je da imamo mogućnost da učestvujemo u ovakvoj jednoj akciji i veselimo se tome, što ono što smo tog trenutka stavili na platno, šta god to bilo, ostane trajno zabeleženo i sačuvano. Deca se posebno spremaju za „Кorak u boji“ i danima unapred razgovaraju o tome kako će i šta naslikati i kako će baš njihovi radovi bii najlepši na tom velikom platnu, rekla nam je starija Prokupčanka, koja je svoje unuke povela u šetnju sa namerom i ciljem da učestvuju u oslikavanju ovogodišnjeg „Кoraka u boji“.

Кulturno leto se nastavlja i sutra i prekosutra u Domu kulture u 17 i 30 filmskim programom „Slobodna zona“, a već u ponedeljak, ljubitelje poezije očekuje književno veče u 20 sati u klubu ove ustanove. Кnjiževno veče organizuje Кnjiževna omladina Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime