Verni čitalac našeg portala podsetio nas je na jedan lak i jeftin recept za osveženje u ove vrele letnje dane. Osvežavajuću fotografiju ispratila je duhovita poruka, a mi vam je prenosimo u celosti.

“Kad izmeriš 38 stepeni u ‘ladu, začas ti se stamni iako još nije vreme za nedeljni ručak. Isti osećaj izaziva i brz pogled u novčanik – nema za more, nema za bazen, mož’ samo u znoju da se kupaš!

Od blizine toplotnog udara mozak automatski proradi, pa se setiš predaka deset kolena unazad. Tu negde, kao najsvetlija tačka, zasija prababa Dara i njene punjene paprike! Ništa meso, ništa rerna! Samo izvadi ‘ladan sir, svežu papriku i zasedne nas oko stola. Dok puni papriku po papriku za svako unuče, mi nestrpljivo gledamo u poslasticu i zamišljamo da je sladoled. I nije šarena laža, toliko sam sladoleda u životu pojeo, a nijedan ne osvežava k’o paprika sa sirom!

Pa kažem sebi: šta se praviš pametan, osveži dušu! Moja baba nije kuvala mleko i nije vadila kajmak. Natopi, zalije i podeli! Vama kako drago! Al’ da znate – osvežava!”

Ukoliko Vi imate neki recept za osveženje pišite na mejl redakcije Top novosti –  [email protected]

ili pošaljite na fejsbuk stranicu Top Novosti

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime