Bolji život u Župi – U Zleginje stigla voda

0

Koliko su se ovih dana radovali meštani Laćisleda i okolnih sela zbog novoizgrađenih puteva, toliko su se, a s razlogom možda i još više obradovali stanovnioci Donjeg Zleginja što im je u domove potekla zdrava pijaća voda iz Majdeva, na koju su decenijama čekali.

Župljani neizmerno zahvaljuju organizatorima boljeg života i graditeljima Župe, posebno predsedniku Opštine Aleksandrovac Dr Jugoslavu Stajkovcu koji, kažu, s pravom nosi titulu lidera ,, Pokret za Župu,,.

– Zahvaljujemo svima, a najviše predseniku Jugi. Jer, da nije njega ne bi možda ni dobili vodu, priča jedna meštanka Donjeg Zleginja.

Direktor Javnog komunalnog stambenog preduzeća Slađan Vidojević ističe da je Opština Aleksandropvac, na čelu sa predsednikom dr Jugoslavom Stajkovcem definisala da svaki gradjanin opštine u vrlo kratkom roku dobije zdravu pijaću vodu.

Slađan Vidojević , direktor Javnog komunalnog stambenog preduzeća
Slađan Vidojević , direktor Javnog komunalnog stambenog preduzeća

– U skladu sa tim, Javno komunalno preduzeće je svakim danom na terenu i radi se na novim i rekonstrukciji postojećih vodovoda. Pogotovo na zameni azbestnih cevi koje se po hitnom postupku izbacuju, jer svi, posebno svetska zdravstvena organizacija upozorava da je to kancerogene i da ima vrlo loša svojstva po zdravlje stanovništva. Tako, svakog dana se radi na tome. Evo, ovih dana završili smo još jedno selo I priključili ga na zdravu pijaču vodu, na sistem vodosnabdevanja Majdevo, a to je Donje Zleginje, kaže Slađan Vidojević, naglašavajući da je 110 domaćinstava priključeno na zdarvu pijaću vodu.

Vidojević ističe da su u toku aktivnosti na izradi novog vodovoda u mesnim zajednicama Ljubince i Parčin, a u pripremi je izgradnja vodovoda u Mesnoj zajednici Mrmoš. U toku je procedura za dobijanje dozvole za Mesnu zajednicu Laćisled, a početak radova se očekuje na proleće.

– Svakodnevno su na terenu angažovana četiri buldožera, koji će raditi sve dok ne padne sneg. Cilj je da se do kraja godine stigne u svaku mesnu zajednicu. Mi s radovima ne prestajemo. Radiće se i u toku zime i na proleće , kad god to vremenski uslovi dozvoljavaju i to su naše redovne aktivnosti, kaže Vidojević.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime