Bolnica dobila novi digitajzer!

0

Odeljenje rendgenologije Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” danas je dobilo aparat digitajzer, a stara pumpa za ubrzgavanje kontrasta, zamenjena je novom. Uz pumpu je obezbeđen i savremeniji sofrver, saopštavaju iz Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić”.

– Aparat za digitalizaciju marke “AGFA Cr-15X” ispunjava sve Evropske standarde. Kupljen  je iz sopstvenih sredstava bolnice, a vrednost aparata je 1,5 milion dinara koji će biti otplaćen u narednih godinu dana firmi Doo”Beolaser” iz Beograda. Pumpa za injektovanje koja je stara 6 godina, zamenjena je novom, savremenijom, a o trošku servisera i proizvođača – kaže Marija Milošević Stošić, portparolka bolnice.

Digitalizacija je od presudnog značaja za obradu podataka, skladištenja i prenosa. Ovim aparatom omogućena je efikasna dostava informacija u svim vrstama i svim formatima. Za razliku od analognih podataka, koji obično trpe neki gubitak kvaliteta svaki put kada se umnožavaju ili prenose, digitalni podaci mogu da se propagiraju na neodređeno vreme, bez ikakve degradacije.

Konačni proizvod, odnosno film koji se ovim putem dobija u digitalnom formatu, suvom štampaču ili narezan na CD, može biti čitljiv na bilo kom kućnom kompjuteru i ogromne su mu prednosti naspram sistema mokrog razvijanja koji se ranije koristio.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime