Bombaš osuđen na 15,5 godina zatvora

0

Ljubiša Andrejić Ljuša (37) iz Prokuplja oglašava se krivim za tri teška krivična dela, koje je počinio 5. juna prošle godine, rekla je danas objavljujući presudu, predsedavajuća Većem petorice u Višem sudu u Kruševcu sudija Dobrila Pravdić. Ona je Ljubiši Andrejiću izrekla jedinstvenu presudu od 15,5 godina zatvora . Zastupnik optužnice Višeg javnog tužilaštva Srđan Živić, kao i oštećeni, najavio je žalbu na izrečenu presudu.

Za počinjena tri krivična dela Andrejiču je tražena jedisntvena kazna od 20 godina zatvora, kao što se i očekivalo na završnom glavnom pretresu pre dva dana, ali je veće petorice odlučilo da ona bude 15,5 godina. Osuđeni nije prisustvovao opjavljivanju presude, pa će mu ona preko advokata biti dostavljena u Niškom zatvoru.

Andrejić je, inače, sva tri krivična dela počinio u jednoj noći na relaciji od Prokuplja do Kruševca, kada je sa bombom u ruci prisilio taksistu Nikolu Gopića (24) iz Prokuplja da ga vozi prema Kruševcu, a potom u mestu Lipovac ispred Krupevca aktiviranu ofanzivnu bombu bacio na kruševačke policajce koji su mu kamionom preprečili put, prisijhaljavjući ga da stane. Tom prilikom od gelera bombe povredjeni su policajci Saša Lukovac i Vladan Jovanović, koji će nadoknadu štete tražiti u vanparničnom postupku.

Pre ove presude, Ljubiša Andrejić je robijao 15 godina za teško ubistvo, pa je februara prošle godine pomilovan, da bi se posle tri meseca upustio u novu kriminogenu avanturu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime