Bombašu iz Prokuplja 20 godina robije

3

Završnom rečju tužioca i odbrane optuženog za tri teška krivična dela danas je u Višem sudu u Kruševcu završeno suđenje Ljubiši Andrejiću Ljuši (37) iz Prokuplja. Jedinstvena kazna zatvora ovom bombašu iz Prokuplja, koji je ranije zbog ubistva nedužnog čoveka odrobijao 15 godina pa pomilovan, danas je sa 40 ranije zaprećenih smanjena na 20 godina zatvora.

– Presuda će javno biti objavljena 7. maja u 13 sati, rekla je predsedavajuća sudskim većem sudija Dobrila Pravdić.

Zastupnik optužnice Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu Srđan Živić je obrazložio da su u ovu kaznu od 20 godina zatvora objedinjena tri krivična dela: teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksploizivnih sredstava i krivično delo prinude. Sva tri krivična dela Ljubiša Andrejić je počinio 5. juna prošle godine na putu od Prokuplja prema Kruševcu, kada je sa bombom u ruci prisilio taksistu Nikolu Gopića (24) iz Prokuplja da ga vozi prema Kruševcu, kazao je Živić.

Okrivljeni Andrejić i njegov zastupnik odbrane Zoran Cvetković tražili su od suda da se događaj, koji se zbio u mestu Lipovac kod Krupševca, kad su 5. juna prošle godine povredjena dva policajca, rekonstrušie u krugu suda, ali je to sudsko veće odbacilo.

– Istina je da je bomba moja i da sam je aktivirao još na putu u Blacu. Ali, mi nije jasno zašto me prokupačka policija nije odmah uhapsila još u Prokuplju, a mogla je, iako je videla da imam bombu u rukama, a nije već je samo pitala ,, ima li problema,, da bi taksisti Nikoli Gopiću sugerisali da auto vozi dalje. Potom su zvali kruševačku policiju da mi prepreče put. Žao mi je što se to dogodilo ovim ljudima iz Kruševca, izjavio je u završnoj reči okrivljeni Ljubiša Andrejić.

Jedan od oštećenih policajac Saša Lukovac, koji i dalje nosi dva gelera u telu, od kojih je jedan u predelu vrata, kaže da je očekivao veću kaznu.

– Jer, radi se o povratniku, dileru i ubici. Ljubiša Andrejić je već jednom robijao zbog ubistva čoveka, a potom je u februaru ove godine prilikom amnestije osuđenika pomilovan, iako se zna da u zatvoru tukao zatvorenike i napadao stražare, izjavio nam je oštećeni policajac Saša Lukovac, koji se gotovo godinu dana nalazi na bolovanju.

3 KOMENTARA

  1. Steta sto Ljubisa nikada nece biti podvrgnut poligrafskom ispitivanju na osnovu kog bi se saznalo sta se tacno desilo te noci pre 15 godina.Zalosno je sto su policajci povredjeni ali on je zivi dokaz kako nasa drzava nista ne radi povodom socijalizacije zatvorenika po izlasku na slobodu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime