Bombašu iz Prokuplja preti 40 godina robije

0

U Višem sudu u Kruševcu održano je pripremno ročište sudskog procesa protiv Ljubiše Andrejića Ljuše (37) iz Prokuplja, a glavni pretres akteru kidnapovanja taksiste i bacanja bombe na kruševačke policajce zakazan je za 6. mart, potvrdio nam je piar Višeg suda u Kruševcu Milivoje Dimitrijević.

Kako se čulo na pripremnom ročištu, Andrejić je iz Prokuplja u krvavi pir pošao 5. juna 2014. godine, a za tri počinjena krivična dela preti mu kazna do 40 godina robije.

Prema optužnici Višeg javnog tužioca u Kruševcu, Andrejić je toga dana, na ulasku Prokuplja kidnapovao vozača “Alfa taksija” Nikolu Gopića (24) i naredio mu da vozi. Taksijem se odvezao do Đurevačkog naselja, gde je uzeo bombu, a zatim je tražio da ga ovaj taksista vozi u Kruševac. U optužnici je navedeno da je on „rekao taksisti da će razneti auto ako ga ne bude slušao“.

Sedeo je na suvozačevom mestu, držao bombu i naredio mu kojim putem da vozi. Andrejić se najpre zaustavljao kod kuća poznanika od kojih je hteo da zajmi novac, ali se iznervirao jer mu niko nije otvarao vrata. Dok je bio van automobila, policijska patrola je pitala taksistu da li ima nekih problema. Gopić im je objasnio da Andrejić ima bombu, pa su ih policajci potom pratili. Tražili su pojačanje i kod Blaca je druga patrola zaustavila taksi vozilo, da bi ga dalje pratili prema Kruševcu.

Kruševačka policija je kamionom u mestu Lipovac blokirala bruski put, a Andrejić je tada izvukao osigurač i taksista je morao da stane. Vozač je iskočio iz auta, a Andrejić je bacio bombu na policiju .

U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu navode da Ljubiši Andrejiću preti kazna do 40 godina zatvora.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime