Britanski “Nutrihem” zainteresovan za kupovinu “Župe”

0

Ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, nakon razgovora sa turskim kompanijama, održali su juče sastanak sa britanskim investitorom „Nutrihem“, koji je takođe zainteresovan za kupovinu HI „Župa“.

Kompanija „Nutrihem“ zauzima vodeće mesto u svetu u prodaji sulfata, pesticida i ksantata, sa izvozom u preko 70 zemalja. Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji potpisan između ove kompanije i HI „Župa“, obezbedio je intenzivniju proizvodnju plavog kamena, a u obrtna sredstva i neophodne investicije uložena su znatna sredstva, kažu u Gradskoj upravi Kruševca.

S obzirom na obostrano uspešnu saradnju, „Nutrihem“ je zainteresovan za kupovinu „Župe“ i u razgovorima sa stečajnom upravnicom dogovoreno je da se
do 5. februara izvrši procena celokupne vrednosti imovine HI „Župa“ koja će se prodati u celini. Dogov oreno je da se posredstvom Agencije za privatizaciju prodaja a izvrši do 5. marta. U tom slučaju, rok za uplatu sredstava je 15. mart.

Ukoliko se realizuje kupovina, planovi „Nutrihema“ koji se odnose na poslovanje za period do 2019. bi obuhvatili ulaganja u remont postojeće, modernizaciju i nabavku nove opreme po EU standardima, povećanje izvoza i porast broja zaposlenih, kao i potencijalno proširenje pogona u skladu sa osvajanjem nove proizvodnje.

Dogovorima sa predstavnicima britanskog ,,Nutrihema,, prisustvovala je i stečajni upravnik HI “Župa” Sonja Veselinović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime