Brojne manifestacije u Prokuplju

0

Ovogodišnje slavske svečanosti počinju u nedelju 15.jula, kada će na Grepcu u 12 sati biti održan Sabor harmonikaša.

Deo slavskog programa i ove godine je Likovna kolonija „Boža Ilić“, koja počinje 16. i traje do 20. jula. Istog dana u 20 sati na pozorišnoj sceni Doma kulture biće izvedena premijera predstave „Pozorište u palanci“.

Utorak 17. jul je rezervisan za otvaranje likovne radionice „Panorama Prokuplja“ u 10 sati na brdu Hisar. Ova radionica se završava 20. jula. Кao redovni program obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije i ove godine jeste i izložba slika sa Ivanjdanske likovne kolonije, koja će biti otvorena u sredu 18.jula u 19 sati u holu Doma kulture. Sat vremena kasnije gost Prokučana biće pijanistkinja i pevačica Ana Stefanović, čiji koncert zainteresovanu publiku očekuje u sali Doma kulture.

Program slavskih svečanosti u četvrtak biće održan u galeriji „Boža Ilić“, kada će predavanje „Porodica Tesla-genije“ održati predavač rektor prizrenske Bogoslovije Svetog Кirila i Metodija u Nišu protojerej stavrofor Milutin Timotijević.

Praznično bdenije u crkvi Svetog Prokpija biće održano u petak 20. jula u 17 sati, a crkveno svenarodna litija u 19. Istog dana u 20 sati u Domu kulture biće održana Prokopovdanska akademija na kojoj će biti uručene plakete i pohvalnice „Sveti Prokopije“ zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Na sam dan gradske slave Sveti Prokopije u subotu 21. jula u 7 sati i 30 minuta Prokupčani će dočekati vladiku niškog Arsenija, a već u 8 sati će biti služena praznična liturgija.

Na ovaj veliki i značajan dan za naš grad, u galeriji „Boža Ilić“biće otvorena izložba. Ovoga puta reč je o izložbi „Crkve i manastiri u Toplici“. U pešačkoj zoni u 12 sati za sve Prokupčane biće otvorena Ulica darivanja, a za večernje sate planiran je kulturno-umetnički program koji će početi u 18 i 45, dok je koncert estradnog umetnika Zvonka Bogdana planiran za 21 sat.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime