Brutalno: Hvatanje pasa lutalica u Kruševcu izazvalo lavinu negodovanja

0

Posao šintera je grozan i ne postoji način za hvatanje napuštenih pasa koji je prijatan, ali ovo što je juče zabeležila sigurnosna kamera u Kruševcu ne da nije adekavatan način, već je oličenje surovosti i bahatosti radnika zoohigijenske službe, objavljeno je na društvenim mrežama.

Sigurnosna kamera jednog od kruševačkih lokala u centru grada zabeležila je kako dva radnika zoohigijenske službe hvataju napuštene pse. Pojavio se i video snimak na kome se vidi kako jedan radnik čučne i počinje da vabi pse koji radoznalo prilaze i traže da se igraju, ne sluteći da im s leđa prilazi drugi šinter sa ogromnim kleštima. Drugi šinter se primiče i kleštima hvata jednog psa za vrat, podiže ga i počinje da ga nosi dok se pas rita od bolova…

Ovaj video pojavio se sinoć na Facebook-u i odmah izazvao lavinu negativnih komentara. Među prvima se oglasila u kruševačka Organizacija za prava i zaštitu životinja Orpak koja je najavila stroge i česte kontrole rada zoohigijenske službe u Kruševcu.

– Pitamo odgovorne u Zoohigijenskoj službi i Gradskoj upravi, da li je ovo humano hvatanje pasa? Dopis nadležnim organima sa zahtevom da se ovakvo ponašanje sankcioniše poslaćemo još danas, zajedno sa prijavom za zlostavljanje i mučenje životinja. Ako ih ovako hvatate,kako li ih onda zbrinjavate, pita se predsednica Orpaka Lela Bucek.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime