Buldožeri i Vojska pomažu meštanima zavejanih potkopaoničkih sela

0

Pripadnici Vojske Srbije pritekli su u pomoć meštanima 12 zavejanih potkopaoničkih sela u opštini Brus gde je već osmi dan na snazi vanredna situacija.

Član Štaba za vanredne situacije Mikan Stanković potvrdio je da su dva vojna buldožera u nedelju angažovana na probijanju smetova u selima Đerekare i Bozoljin.

– Ljudstvo i teške mašine Vojske od ranog jutra biju bitku sa smetovima višim od tri metra u zaseocima Božići, Šulovići, Lukovići i Čelići. Radovi odlično napreduju i sva su očekivanja da će svi putevi uskoro biti prohodni, kazao je Stanković i dodao da vojnike, zbog nesebične pomoći, meštani daruju vunenim čarapama i rukavicama.

U Opštini Brus saznajemo da su već već raščićšćeni prolazi prema Božićima u Buzoljinu, a posle sedam napornih dana probijena je snežna blokada preko Preke prema Vučkovićima, Vranaševićima i Sinđelićima ka selu Šošići.

Put do zaseoka Stalinac ili Bela Reka u selu Radmanovu je delimično probijen. Tako je u najvećem delu planinskih sela probijena snežna blokada pa se stiže do zavejanih ljudi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime