Čarapansko žensko preduzetništvo na otvorenom

0

Na platou ispred zgrade Suda u Krušpevcu upriličena je tradicionalna Novogodišnja izložba ženskog preduzetništva. Organizatori su Centar za žensko preduzetništvo ,Odbor za preduzetništvo i Mala i srednja preduzeća Regionalne privredne komore Kruševac, uz podršku Grada Kruševca.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Jasmine Palurović, ovo je prva izložba na otvorenom prostoru, koja će trajati do 30.12.2015. godine i na taj način omogućiti da preduzetnice predstave i prodaju svoje proizvode svojim sugrađanima.

Želja i predlog izlagača je da se ove izložbe i u narednom periodu održavaju na otvorenom, kao i na prostorima gde je veliki protok ljudi, kako bi što više Kruševljana bilo upoznato sa njihovom delatnošću i proizvodnim asortimanom.

Na drugoj strani Trga kosovskih junaka, pred muzejskom Kućom Simića, danas je počela i tradicionalna radionica „Oko grnčarskog točka,, koja se sprovodi u okviru projekta ,, Heklala kazala,, .Organizatori Narodni muzej i Etno Rasina obezbedili su materijal, radionica je besplatna, a demonstrator grnčarskog zanata je Luna Živadinović.

U ponedeljak, 28. decembra u Klubu Kulturnog centra Kruševac održaće se promocija kreativnih radionica ,,Novogodišnja čarolija,, . Biće to humanitarna akcija prikupljanja slatkiša i igračaka za decu iz Centra za osobe sa invaliditetom, i Sportskog društva za decu ometenu u razvoju ,,Palestra,,.

Kruševljani su pod sloganom ,,Sve prolazi , samo dobra dela ostaju, zamoljeni da u što većem broju dođu na ovu promociju i sa sobom ponesu po jednu čokoladu i igračke koje više ne koriste njihova deca.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime