Časni krst Prokupčaninu Miljanu Stevčiću

0

Tradicionalno plivanje za Časni krst, danas je održano u Prokuplju, na Rastovnici, a najbrži je bio dvadesetšestogodišnji Miljan Stevčić iz Prokuplja.

– Velika mi je čast što sam prvi doplivao do Časnog krsta i ispunio svoj višegodišnji san. I ranijih godina sam učestvovao u svetoj plivačkoj trci i nadao se da će moja prevelika želja biti i ostvarena. Presrećan sam zbog toga, izjavio je ovogodišnji pobednik plivačke trke, Miljan  Stevčić.

Tačno u 11 sati, starešina crkve Sveti Prokopije, Nikola Ilić, održao je molitvu i označio početak plivačke trke, u kojoj su učestvovala 22 plivača, od toga jedna devojka, dvadesetpetogodišnja Maja Vukajlović iz Prokuplja.

– Ovo je bila moja želja, a ove godine mi se ostvarila, iako nisam uspela da osvojim Časni krst. Samo učešće u svetoj trci, čini me srećnom i nadam se da ću u nekoj narednoj  prva doplivati do Časnog krsta, a kada neko nešto jako želi, to mu se i ostvari, kazala je Maja Vukajlović.

U Prokuplju je plivanje za Časni krst održano po sedmi put, u organizaciji crkve Sveti Prokopije, Udruženja „Bog se javi“, a pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja. Tradicionalno, osvajača Časnog krsta, ručnim satom daruje Grad Prokuplje, koji je pobedniku uručio predsednik Skupštine Grada, Dejan Lazić, dok je crkva Sveti Prokopije pobedniku darivala zlatni krst.

Ispred Udruženja “Bog se javi“, svim učesnicima plivanja, zahvalio se Aleksandar Dramićanin, koji je rekao da je ove godine bilo dosta poteškoća zbog velike ledene površine na jezeru.

– Jezero je većim delom zaleđeno, ali smo uspeli da uz veliku pomoć pripadnika Vojske Srbije, policije, Grada Prokuplja, prijatelja, obezbedimo uslove za plivače i održimo tradicionalno plivanje. Srećan sam što je sve proteklo bez problema i čestitam svima, izjavio je Aleksandar Dramićanin.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime