Cena višnje pala na 30 dinara – staje otkup

7

Od jutros je cena višnje u Žitorađi spala na 30 dinara po kilogramu. Kako kažu iz otkupljivačkih stanica cena je na svim mestima u Žitorađi gde se vrši otkup identična, ali kažu da nažalost za to nisu oni krivi.

– Šta da radimo, ne znamo ni da li će da bude otkupa više, ljudi se premišljaju da li da beru ili ne beru višnju za ovakvu cenu, kaže nam u neformalnom razgovoru vlasnik jedne otkupljivačke stanice.

Situacija ni u susednom Doljevcu nije ništa bolja, čak je tamo juče u popodnevnim časovima stao otkup. Inače i tamo je ista cena na snazi – 30 dinara po kilogramu.

U Merošini je u pojedinim mestima nešto bolja slika, kažu da cena varira od 30-40 dinara u zavisnosti od kvaliteta roda.

Jedno je sigurno da ovakvo stanje nikome ne odgovara pogotovo ne proizvođačima koji kada plate berače 15-20 dinara po kilogramu, njima ostaje 10-15 dinara ”čiste” zarade sa kojom ne mogu pokriti ni osnovne troškove proizvodnje.

Za sada nema nagoveštaja za boljitkom cena u Žitorađi, a sudeći po komentarima koji se mogu od jutros čuti po ulicama ove varoši ne bi bilo iznenađenje da otkup jednostavno stane.

Autor: Nemanja Tonić, Dobričke internet novine

7 KOMENTARA

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here