“Čepom do osmeha” – i humani i kreativni!

0
ČEPOM DO OSMEHA

PROKUPLJE: Osnovna šola “Ratko Pavlović Ćićko” na početku ove školske godine prijavila se za učešće u akciji „Čepom do osmeha“.Ova akcija ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava za decu sa invaliditetom.

Akcija doprinosi podizanju svesti kod dece o tome da i oni mogu da pomognu.Tim povodom su ovih dana napravljene dve kutije za prikupljanje čepova. U pitanju je „Torta za čepove” i “Kućica za čepove“.
Za samo dve nedelje sakupljena su dva velika paketa čepova, a ova akcija će trajati cele
godine. Nastavnica francuskog jezika, Jelena Marković je sa svojim odeljenjem 7-3, proširila ovu akciju i realizovala radionicu „Čepom do osmeha“ sa najstarijom grupom iz vrtića “Neven”.
U prvom delu radionice mališanima koje vode vaspitačice Jelena i Bilja, su stariji drugari iz 7-3 objasnili zašto skupljamo čepove i kako će oni moći da pomognu.

Zatim su imali zadatak da u grupama izrade pano o dečijim pravima. Jedni su čepovima ukrasili haljinu za devojčicu, drugi su imali zadatak da naprave odelo za dečaka.Treća grupa je pravila loptu, koja predstavlja pravo na igru, zatim knjigu, koja predstavlja pravo na obrazovanje i cvet, koji simbolizuje lepotu detinjstva. Njihov pano će narednih dana ulepšavati hol vrtića, a zatim će čepovi biti ubačeni u neku od školskih kutija za čepove.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime