ČETIRI PROKUPAČKE PORODICE PROLAZE OBUKU ZA HRANITELJE

0

PROKUPLJE:  U Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju u toku je obuka za hranitelje za smeštaj i pružanje usluga deci bez roditeljskog staranja. Obuku sprovodi Centar za porodični smeštaj i usvojenje iz Niša, koji radi u sklopu Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

-Interesovanje prokupačkih porodica, bilo je veliko. Nakon provera i obilaska, četiri porodice su ispunile sve kriterijume za obuku za hranitelje, rekla je edukator i savetnik za hranitelje Centra za porodični smeštaj i usvojenje Una Kostić i dodala da su članovi budućih hraniteljskih porodica pokazali veliko interesovanje za sticanje novih znanja i veština u pružanju usluga deci bez roditeljskog staranja.

Prema njenim rečima, u odabiru porodica hranitelja veliku pomoć su imali od strane prokupačkog Centra za socijalni rad.

Jedna od porodica koja se prijavila za hranitelje je porodica Srđana Pejčića.

-Prihvatiti dete bez roditeljskog staranja je humano i ljudski. Siguran sam da skoro sve porodice koje prihvate da čuvaju, neguju, vaspitavaju i zajedno žive sa tom decom, to čine iz ljubavi. U dosadašnjem delu obuke, stekao sam nova znanja iz oblasti porodičnog smeštaja i brige o deci bez roditeljskog staranja, izjavio je Pejčić.

Prema planu i programu, ova obuka trebalo bi da se završi do sredine juna.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol Grad Prokuplje

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime