Četrnaest novozaraženih korona virusom

0

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, trenutno je hospitalizovano 31 lice, od čega je kod 14 pacijenata potvrđeno prisustvo korona virusa, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Кako navode, sva lica imaju upalu pluća, dok su četiri pacijenta na kiseoničkoj potpori.

– Svi su sa srednje teškom kliničkom slikom, ali su trenutno stabilno. Testiranje u Bolnici, radi se ustaljenom dinamikom, ističu iz ove zdravstvene ustanove u Prokuplju.

Кako dodaju, od broja hospitalizovanih, najviše ih je iz Кuršumlije, pa Žitorađe, Prokuplja i na kraju Blaca.

Što se tiče kovid ambulante u Domu zdravlja, situacija je mnogo bolja nego što je to bio slučaj prethodnih dana, obzirom da se broj pacijenata sa respiratornim smetnjama značajno smanjio, za čak 50 odsto.

– Tokom ovog vikenda, u kovid ambulantu dnevno se javljalo tridesetak pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija, što je pedeset odsto manje nego prethodne nedelje, kada je pomoć lekara dnevno tražilo po 60 pacijenata, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

Кako dodaju, od tog broja, kod dva pacijenta sumnja se na korona virus.

– Jedno lice je sa lakšim oblikom obolevanja upućeno na Infektivno odeljenje prokupačke Bolnice „Dr Aleksa Savić“, dok je drugo u samoizolaciji i na kućnom lečenju, ističu iz Doma zdravlja.

Кako kažu u prokupačkoj kovid ambulanti, smanjenje broja obolelih od respiratornih infekcija najverovatnije je povezano sa uvođenjem vanredne situacije na celom području grada Prokuplja, uz poštovanje svih mera zaštite od korona virusa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime