Ćićevac traži vodu sa jezera Ćelije

0

Više stotina građana Ćićevca i okolnih sela danas je održalo protestnu šetnju, zahtevajući od kruševačkog „Vodovoda“ da im omogući korišćenje vode sa akumulacije jezera Ćelije.

Građani kažu da u opštini Ćićevac, od 10.000 stanovnika, više od 8.000 nema zdravu pijaću vodu, a da u vodi iz lokalnog vodovoda ima nitrata i nitrita.

– U izgradnju regionalnog vodovoda opštine Ćićevac i Varvarin, Evropska unija i Srbija uložili su više od 15 miliona evra. Cevovod je završen prošle godine i voda je puštena kako bi se proverio sistem. Registrovane su 22 havarije, ali je to sanirano. Cevovod ima upotrebnu dozvolu. Obećali su nam da će vodu pustiti 24. oktobra pa su odložili za 31. decembar, pa 10. januar ove godine. Stalno odlažu, a nije ih briga što nam deca boluju od crevnih bolesti zbog loše vode, objašnjava Zlatan Krkić, predsednik opštine Ćićevac.

U kruševačkom JKP ,,Vodovod,, pak, planirali su da se rezervoar u Lipovcu kod Kruševca pusti u funkciju tokom februara za Grad Kruševac. Kada se uspostavi normalan režim u probni rad biće puštena i voda prema Ćićevcu i Stalaću.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here