Ćićkovci poručili Deda Mrazu: Donesi nam zdravlja, sreće i veselja!

1

Pred punom učionicom svojih roditelja, baka i deka najmlađi Ćićkovci pokazali su svoja prva stvaralačka umeća. Svoju radost povodom novogodišnjih praznika učenici prvog i petog razreda iskazali su kroz predstavu.

Uspeh novogodišnje predstave pomogle su učiteljice Slavica Čikarić i Danijela Radović, kao i nastavnica muzičke kulture Sanja Stojković.

– Glumom,  igrom i pesmom đaci su predstavili svoj  rad u školi. Svaki tekst je nagrađen velikim aplauzom. Roditelji nisu krili oduševljenje. Uz pesmu Zvončići najavljen je dolazak Deda Mraza, rekla je učiteljica Čikarić.

Koliko su ova deca skromna pokazuje i njihova poruka za Deda Mraza. Poželeli su da u sledećoj godini bude zdravlja, sreće i veselja.

Osim prvaka i petaka na priredbi su učestvovali i učenici produženog boravka.

1 KOMENTAR

  1. Ne znam zasto svi ucitelji i uciteljice osnovnih skola kod nas u PROKUPLJU preferiraju proslavu stranih praznika i uce decu da ih proslavljaju a nase praznike zanemaruju.Zasto ucite decu da proslavljaju /noc vestica/ to nije nas praznik vec praznik zapadnog sveta . Kao Pravoslavni Hrišćani dužni smo da pažljivo ispitujemo svaki oblik našeg bavljenja svetovnim stvarima, uključujući razne zabave, praznovanja, običaje i da dobro razmotrimo da li je naše učestvovanje u tim svetovnim stvarima i vancrkvenim aktivnostima u saglasju sa našom svetom Pravoslavnom verom ili nije.Evo ukratko sta predstavlja praznik NOC VESTICA :Jasno je da mi, Pravoslovni Hrišćani ne možemo i ne smemo učestvovata u ovakvoj idolopokloničkoj svetkovini na bilo kom nivou (makar to bila „samo“ zabava za decu), jer to direktno predstavlja odricanje od našeg Gospoda i naše svete Pravoslavne vere. Jer, ako pristanemo da svoju decu „maskiramo“ i pustimo ih da idu po mraku i mole za slatkiše, mi time svojevoljno pristajemo na zajednicu sa mrtvima, čiji bog nije keltsko božanstvo Samhain, već sam Sotona, knez zla, a slatkiši (treats) koje budu dobili neće predstavljati bezazleni poklon deci, već prinos samome đavolu. Podsetimo se samo da su naši preci, Hrišćani iz najranijih vekova, pre birali telesnu smrt u najgorim mukama nego što bi pristali da prinesu žrtvu idolima i time se odreknu Hrista» Bog a našeg, koji nam je zapovedio: „Nemoj imati drugih bogova osim Mene“ kaze:Sveti Nikolaj Žički i Ohridski. NOC VESTICA JE ZAPRAVO SATANISTICKI PRAZNIK .Tokom te noci u Americi bude najvise slucajeva ubijanja i silovanja. Zar treba da ucite decu da sluze sotoni a ne GOSPODU BOGU.Isto vazi i za proslavu NOVE GODINE po Gregorijanskom kalendaru to nije nasa Nova godina. Nasa Nova godina je 14.januara .Slazem se da je vazno vaspitanje koje dete ponese u skoli ali je isto tako vazno i obrazovanje koje ono tamo stekne. Mi treba da slavimo Svetog Nikolu a ne tako nekog Deda Mraza koj zapravo i nikada nije postojao,koj je zapravo izmisljena licnost kao deo Americke reklame za Koka Kolu, dok je Sveti Nikola bio stvaran !!!!!!!!!!! Zasto se ucitelji i uciteljice nekad ne setite da odvedete decu u PRAVOSLAVNU CRKVU umesto na piknik!!!!!!!!!!! ZATO BRACO I SESTRE SRBI UZMI TE SE U PAMET SVE DOK OVAKO BUDEMO RADILI NECEMO NIKADA IMATI BOZIJEG BLAGOSLOVA I IZUMRECEMO KAO NACIJA ZATO NAS JE SVE MANJE NAS SRBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! …

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime