Ćićkovi Čitalići u prvih deset!

0

Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“ po prvi put je učestvovala u Programu Programa razvijanja veštine čitanja i razumevanja pročitanog i pisanog izražavanja „Čitalići 2017“. Na završnoj manifestaciji održanoj 20. i 21. maja u Mačkatu školski štand na temu „(Ne)zaboravljeni velikani“ ušao u najboljih deset.

Program je obuhvatio preko pet hiljada učesnika, a na završnoj manifestaciji u Mačkatu je učestvovalo 65 škola na 35 štandova sa preko 400 učesnika.

Naš štand je bio veoma posećen  i zanimljiv prisutnima, a za to su zaslužni učenici 2/1, 2/2, 2/3, koji su sa svojim učiteljicama Slađanom Savić, Mirjanom Stevanović i Violetom Mihajlović, na veoma kreativan način prikazali velikane našeg kraja, narodnog heroja Ratka Pavlovića Ćićka i pesnika Radeta Drainca. Posebnu pomoć i podršku pružile su kordinatorka projekta Milka Tošić, nastavnica srpskog jezika,  Miroslava Radenović,pedagog škole i  Svetlana Ćurčić, školski psiholog, kažu iz OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“.

Ćićkovci su se predstavili u dve kategorije. U kategoriji „Čitalići – klikeraši“ Neda Milutinović 6/4, (nastavnica srpskog jezika Milka Tošić) i  u kategoriji „Čitalići kreativci“, Marija Radojević, Petra Đorđević,  učenici 2/1, (učiteljica Slađana Savić),  Miona Bulatović, Lena Jović, Novak Todorović, učenici 2/2, (učiteljica Mirjana Stevanović),  Lena Marjanović, Jana Savić , učenici 2/3 (učiteljica Violeta Mihajlović). Svi učenici kreativci su dobili zahvalnice za učešće.

 Završna manifestacija Programa razvijanja veštine čitanja i razumevanja pročitanog i pisanog izražavanja „Čitalići 2017“ u OŠ „Milivoje Borović“ u Mačkatu, a u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Biblioteke „Vuk Karadžić“ Aleksinac, Centra za kulturu Aleksinac i OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata po peti put.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime