Čika Gusi Ferari – čuvar dečjeg osmeha

0
gusi ferari
Foto: Srbijanka Stanković

Za Slavišu Janićijevića, kog svi Prokupčani znaju po nadimku Gusi Ferari, s pravom se može reći da je čuvar dečjeg osmeha. On već trideset godina prvi postavlja najmlađe Prokupčane za volan.

Kao vrhunski sportista i član prvog tima Fudbalskog kluba „Topličanin“, na nekom od gostovanja u Zagrebu, Gusi je prvi put video dečji vozni park. Svoje oduševljenje preneo je u Prokuplje i tako pokrenuo jedinstven centar zabave za prokupačku decu.

Generacije su odrasle s nestrpljivim čekanjem da se kad mama ili tata dođu s posla, glavna ulica u Prokuplju tačno u 17h zatvori za saobraćaj, a ispred spomenika na Trgu topličkih junaka dođe čika Gusi sa svojim automobilčićima.

– Nikad nisam mario za temperaturu, vrelo ili ne, ja bih izašao na trg. S prvim suncem u godini, eto i mene! Velika je šteta što je sada trg parking za prave automobile, umesto da je ostalo za decu. Bila je to nekad divna slika! – kaže Slaviša.

gusi ferari
Foto: Srbijanka Stanković

Zbog parkinga, Gusi je svoj vozni prak preselio na plato ispod česme četiri lava. Malim Prokupčanima ne smeta, a oni veći što danas voze svoju decu, s nostalgijom se prisećaju svojih prvih vožnjica na trgu. Čika Gusi kao da se ne menja, po prepoznatljivom osmehu i brkovima, on stoji ispred svog voznog parka i ulazi u četvrtu deceniju dečjeg automobilzima u Prokuplju. Isto toliko, može se pohvaliti titulom čuvar dečjeg osmeha i prvi instruktor vožnje.

O zanimljivim Prokupčanima čitajte još OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime