Umesto razglednice ili bilo kog drugog suvenira, Vladi Milutinoviću, kog svi Prokupčani znaju kao Vladu Cara, redovno iz celog sveta stiže Coca Cola! Ova zanimljiva kolekcija broji preko 50 limenki i flaša sa pet kontinenata i čini Cara jednim od najneobičnijih kolekcionara u Prokuplju.

Kako kaže, ovaj gazirani napitak pije aktivno oko 35 godina. Ko mu je i kada doneo prvu limenku nije ni sam siguran, ali je uvek srećan kad ga se prijatelji sete.

– Meni je drago što me se ljudi sete. To je mali znak pažnje, a mislim i najjeftiniji suvenir koji se može naći. Svuda gde sam putovao običan magnet košta od 1 do 5 evra, a Coca Cola u mnogim zemljama košta i manje od 50 centi. Imam ih iz skoro cele Evrope, a neke su bogami i dugačko putovale, kaže Car.

Neka od najzanimljivijih mesta sa kojih je do njega stigla Coca Cola su Zanzibar, Kuvajt, Kamerun, Havaji, Australija i Meksiko.

– Zanimljiva je priča o havajskoj Coca Coli. Supruga mog druga koji živi u Australiji je letovala na Havajima. Ona je kupila Coca Colu tamo, pa donela prvo u Australiju, a onda odatle poslala meni u Srbiju. Jednom je tako, zahvaljujući istom tom drugu, limenka Coca Cole iz Norveške stigla kod mene, ali isto preko Australije. Dugačak put jednog poklona, šali se Car.

Ako može da bira, uvek bi pre popio Coca Colu iz limenke. Pored naše, najviše mu se dopada nemačka Coca Cola. Od bližih zemalja još nema Maltu i Kipar, ali su mu prijatelji najavili da će uskoro dopuniti kolekciju i limenkama iz ovih zemalja.

– Mnoge su Coca Cole krenule na put, ali ih popiju kad ožedne. Ipak su to dugačka putovanja, šali se ovaj Prokupčanin.

Kolekciju kojom se ponosi trudi se da popunjava i sam kad god se za to ukaže prilika. Ipak, dok čeka ovaj gazirani napitak iz egzotičnih zemalja, najradije uživa u njemu u svom rodnom Prokuplju.

Priče o Prokupčanima koji svakodnevno čine naš grad boljim možete čitati OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime