Crtežom kroz FEDES

0

 

Dvodnevna likovna radionica u Art pabu Black fox okupila je veliki broj prokupačkih osnovaca i predškolaca. Oni su izabrali crtež za svoj izraz i već danas naoštrili svoje olovke.

U okviru 8. FEDES-a po prvi put Dom kulture Prokuplje organizuje likovne i literarne radionice za učenike osnovnih škola, a veliko interesovanje za crtanje pokazali su i prokupački predškolci.

Nakon literarne radionice, danas i sutra se u Art pabu „Black fox“ održavaju likovne radionice koje  vode urednik likovnog programa Doma kulture slikar Milan Ilić Trša i slikarka Jelena Mitić.

– Danas i sutra ćemo se družiti, ali i posvetiti naše okupljanje jednom velikom poslu, a to je slikarstvo, crtanje, umetnost. Mnogo ljudi ne zna da iskaže ono što oseća rečima i tada na scenu nastupa crtež. Sigurno ste čuli da slika govori više od 1000 reči, zapamtite da nekada slika može da kaže i mnogo više, ovako je Milan Ilić otpočeo prvu likovnu radionicu.

U Domu kulture kažu da su zadovoljni interesovanjem učenika za radionice i da će se potruditi da ove aktivnosti postanu tradicija i zaštitni znak festivala.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime