Crveni krsta Kuršumlija obeležio “Svetski dan borbe protiv siromaštva i gladi”

  0

  Svetski dan borbe protiv siromaštva i gladi Crveni krst Кuršumlija obeležio je pojačanim obrokom u narodnoj kuhinji i podelom  paketa i životnih namirnica  siromašnim porodicama u selima, Spance i Tmava.

  – U našoj narodnoj kuhinji gde svakodnevno pripremamo hranu za 950 korisnika pored redovnog obroka pripremili smo kiflice, bakin kolač i uštipke i podelili svim korisnicima. U pripremi pojačanog obroka učestvovali su svi radnici. Ova akcija je oduševila i iznenadila sve naše korisnike s obzirom da ovako nešto prvi put sprovodimo, kazala je Radosava Milićević, sekretar kuršumlijskog Crvenog krsta.

  Obilaskom siromašnih porodica u selima, Spancu i Tmavi u saradnji sa Domom zdravlja iz Кuršumlije, podeljeno je 16 paketa hrane, higijene, brašna i 20 paketa životnih namirnica.

  Ovim obilaskom obišli smo 36 porodica. Pored podele pomoći, ekipa iz Doma zdravlja je vršila preglede krvnog pritiska i šećera u krvi. Samim obilaskom porodica i pregledom istih mnogo im je značio, s obzirom da su to stari i nemoćni ljudi, i zaključili smo da im je  razgovor bio najbitniji, a zahtevi su im veoma mali skori da ih i nemaju, navode u Crvenom krstu Kuršumlija.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime