Čuturi Povelja, Pajčetu posthumno pohvalnica

4

Povelja Svetog Prokopija i pohvalnice koje se svake godine dodeljuju zaslužnim Prokupčanima na ovaj sveti dan, dodeljene su i danas. Odlučeno je da Povelju dobije privatni preduzetnik Boban Petrović Čutura, dok su pohvalnice dodeljene Domu kulture Prokuplje, Topličanin Ratomir Timotijević Tim, Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a posthumno je dodeljena pohvalnica nedavno stradalom fotoreporteru “Topličkih novina” i Službe za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje Dragiju Stojkoviću Pajčetu.

U obrazloženju se navodi da je Prokupčanin Boban Petrović, koji je zaposlivši veliki broj svojih sugrađana u svojim poslovnim jedinicama pokazao brigu o svom gradu u ekonomskom smislu, a brojnim donacijama i podrškom mladih u ostvrivanju ideja i realizaciji projekata pokazao da je uvek spreman da pomogne kada se radi o opštem dobru.

Dragi Stojković je svojim radom, zalaganjem i moralnim vrednostima zaslužio da ponese priznanje sa imenom ovog sveca, jer je radeći kao fotoreporter punih 20 godina radio na afirmaciji opštine Prokuplje i topličkog kraja. Beležio je fotografijom najznačajnije momente, koji su zahvaljujući njemu ostali trajan istorijski dokument. On je bio pravi hroničar, a svojim predanim odnosom prema radu, humanošću i ljubavlju za kraj u kome se rodio i živeo s parvom je zaslužio priznanje sa imenom sveca. Pored svog velikog doprinosa za opšte dobro u informisanju, on je svojim ljudskim osobinama davao primer kolegama, koji su imali sreće da ga poznaju i rade s njim.

Ratomir Timotijević Tim više od decenije kao donator pomaže ustanovama kulture u Prokuplju, kao i topličkim piscima i umetnicima. Finansirao je obnovu Drainčevog spomenika na Novom groblju u Beogradu, postavljanje Drainčeve spomen ploče u Udruženju književnika takođe u Beogradu i inicirao akciju za postavljanje Drainčeve biste na Kalemegdanu. Donator je mnogih kulturnih programa koje su Prokupačani imali u srpskoj prestonici.

Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ tokom cele godine svojim programskim aktivnostima obogaćuje život Prokuplja i svojim sugrađanima pruža različite likovne, književne i pozorišne sadržaje kakve imaju samo veći kulturni centri.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ nastoji da poboljša saobraćajne infrastrukture u Prokuplju, a samim tim i uslove života svih stanovnika Prokuplja.

Slavske svečanosti se završavaju večeras koncertom grupe “Garavi sokak”, koji počinje u 21h na Trgu topličkih junaka.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime