Da razlike ne postoje

0

Dnevni boravak „Sunce“ u Vodicama, koji ima za cilj da omogući socijalizaciju osoba sa invaliditetom i pruži psiho – socijalnu podršku organizovanjem različitih programa i radionica, povodom Uskršnjih praznika, bio je domaćin deci iz Predškolske ustanove „Neven“.

Ovo druženje je organizovano kako bi svi zajedno bojili jaja za Uskrs, a onda ih poklonili svojim drugarima.

-Značaj ovakvih akcija je veoma veliki, jer mnogo je važno da deca od malena uče da žive sa osobama sa invaliditetom, a ne pored njih. Na ovaj način ona stiču naviku da uvažavaju i poštuju različitost, rekao je ovom prilikom sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti u Prokuplju Dragoslav Petrović.

Direktor Predškolske ustanove „Neven“ Gordana Cvetković je naglasila da mališani ove ustanove organizovano i redovno posećuju korisnike Dnevnog boravka „Sunce“ i da na taj način uče da ispravno razmišljaju i uvažavaju one koji su različiti od njih, kao i to da pruže pomoć onima kojima je potrebna.

Tradicionalna akcija bojenja uskršnjih jaja, samo je jedna u nizu koje organizuje Dnevni boravak „Sunce“ za svoje korisnike. Kako bi pokazalo da korisnici ove ustanove mogu da se uključe u različite oblasti društvenog života,“Sunce“ redovno organizuje i druge radionice, a onda ono što nastane na njima predstavi i prikaže na izložbama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime