Da žene imaju prvenstvo prolaza i u saobraćaju, i u životu

1
Foto: COV Cakić

Povodom Dana žena u Centru za obuku vozača „Cakić“ ovih dana događa se nešto neobično lepo i podsticajno – za sve dame pripremljen je poklon dupli vaučer iznenađenja. Žena u 21. veku nije samo supruga i majka, ona je poslovna, samostalna žena koja ume da vozi, poručuju iz ove škole.

Centar za obuku „Cakić“ Prokuplje postoji već 30 godina, a dugu tradiciju darivanja za praznike potvrđuju  iz godine u godinu.

– Od prvog do poslednjeg dana u godini Cakići nesebično poklanjaju svojim budućim polaznicima vaučere za svaki veći praznik, a ovoga puta smo odlučili da obradujemo dame iz celog okruga. Vaučere iznenađenja može dobiti svaka žena koja do kraja marta dođe u našu školu, a sve dame koje imaju vozačku dozvolu mogu vaučer pokloniti svojim najbližima. Želja nam je da ženama svaki dan bude praznik. Mi možemo doprineti tako što ćemo ih na najkvalitetniji način naučiti da voze – rekla je Milica Cakić.

Foto: COV Cakić

Milica sa uspehom vodi školu koju su pre tri decenije osnovali njeni roditelji Blagoje i Snežana. Ljubav prema vožnji i obuci pokazali su svi u porodici, pa su pre Milice i njene sestre Marija i Jelena vodile školu. Svi se sa nostalgijom sećaju legendarnih jugića iz kojih su izašle generacije vozača.

– Kada pogledam naše predivne nove automobile, ne mogu da se ne osmehnem i ne setim juga. Sve je počelo u jugiću. Na njima se tako dugo i lepo vozilo. Danas je, verujem, prava privilegija učiti se i voziti u najmodernijim i najnovijim automobilima. Mi brinemo o tome da naši polaznici imaju najbolja vozila, najbolje instruktore i predavače, a da opet ne budemo skupi. U našoj školi se obuka naplaćuje po najnižoj zakonom predviđenoj ceni, te 40 časova teorijske nastave košta 12 000 dinara, a 40 časova praktične obuke 40 000 dinara. Ako dodate tome i činjenicu da naši polaznici završe obuku za tri meseca, to nas čini i najjeftinijim i najkvalitetnijim. – kaže Milica.

Foto: COV Cakić

U školi podstiču zajedništvo i druženje, pa se organizuju i kolektivni lekarski pregledi svakog utorka i četvrtka u Domu zdravlja, a isto tako nije tajna da su podrška muškom fudbalskom i odbojkaškom klubu, kao i ženskom rukometnom klubu „Topličanin“.

– Jako nam je važno da podržimo mlade i uspešne ljude, ali je još značajnije kada podržimo devojke i žene. Sa ponosom mogu da kažem da u našoj školi radi jedina instruktorka vožnje u gradu Aleksandra Vukadinović. Želimo da pokažemo da žena nije više samo domaćica i majka, žena je odgovorna, poslovna i samostalna i žena treba da ima prioritet i u saobraćaju, i u životu. Mnoge naše polaznice su se odlučile na obuku u poznijim godinama baš zbog dece, jer se vozačkom veštinom uloga majke i supruge samo obogaćuje. Nikad nije kasno da se vožnja nauči. Najstarija polaznica naše  škole je bila gospođa Dimitrijević koja se obučavala u svojoj 67. godini. – priča Milica.

Foto: COV Cakić

Vođeni ovim primerom, u COV „Cakić“ su odlučili da danas na 8. mart daruju sve prolaznice duž  šetališta do semafora poklon vaučerom.

– Danas ćemo iznenaditi mnoge svojom šetnjom, a mislim da će se i sadržajem vaučera svi iznenaditi. Šetamo da izmamimo osmehe, da podsetimo da je žena snažna i važna, da pokažemo da će ubuduće žene biti najbolji vozači. Ne samo danas, već svakog dana, žena treba da ima prvenstvo prolaza i u saobračaju i u životu. – zaključila je Milica.

Poklon vaučer možete preuzeti i u COV „Cakić“ u Ulici Kraljevića Marka 39, svakog radnog dana od 6h do 20h, a za više informacija, osim u školi, možete se raspitati pozivom na broj 065/3251225.

1 KOMENTAR

  1. HVALA BESKRAJNO na predivnom tekstu…DAME SRECAN VAM PRAZNIK🌸🌸🌸zelimo Vam od 💖-a da kao majke ali i zene vozaci da obelezite 21.vek💖VOLI VAS Centar za obuku vozaca “CAKIC”🌸DOBRODOSLE NAM🌸

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime