Dačić u Kruševcu: Radnici su ostavljeni na ulici

0

Lider SPS Ivica Dačić je u Kruševcu kazao da se Srbija vratila u prošlost, u vreme kada ljudi ne mogu da se leče i kada su prava radnika ugrožena. Dačić je poručio da je koaliciji SPS-JS, da bi se to promenilo, potrebna veća snaga u lokalnim i republičkom parlamentu.

Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma položili su danas vence na spomen ploču u Spomen-kompleksu Slobodište povodom 75. godišnjice nemačkog bombardovanja Beograda i Kruševca, nakon čega su se obratili pristalicama.

– Privatizacija je obavljena na takav način da su radnici otpušteni, da su preduzeća zatvorena, mašine, zemljište, objekti preprodati, od toga nema interesa ni država niti sami radnici. Radnici su ostavljeni na ulici, kazao je Dačić koji je inače, sastavni deo svih vlada od 2008. godine do danas.

Dačić je rekao da Srbija nije skočila u budućnost već da se vratila duboko u prošlost, precizirajući da se u modernom svetu raspravlja o smanjenju radne nedelje, a da se ovde, u privatnim firmama, radnici bore za osmočasovno radno vreme ili da uopšte imaju slobodan dan.

– Ako smo već krenuli u privatizaciju onda mora da postoji plan šta će biti sa ljudima koji ostaju bez posla. Logično je bilo da se formira privatizacioni fond iz koga se otvaraju nove fabrike i nova radna mesta, a ova privatizacija je bila samo ‘uzmi i beži’ i zato su tragične posledice pljačkaške privatizacije posle 2000. godine, rekao je Dačić.

Dačić, koji je i ministar inostranih poslova, kazao je da svi treba da shvate da Srbija ima partnere u međunarodnim odnosima, ali da nisu svi partneri podjednako prijateljski raspoloženi.

– Zato je potpuno logično da Srbija bude vezana za svoje tradicionalne prijatelje, jer da nema njih Srbija ne bi uspela da odbrani svoje vitalne interese. Da nema Rusije Kosovo bi već bilo članica UN, kazao je Dačić, dodavši da je siguran da Srbija ne bi bila bombardovana devedesetih godina da je Vladimir Putin bio predsednik Rusije.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here