Danas počinje trodnevna manifestacija “Dani šljive”

1

U naredna tri dana, od 25 do 27 avgusta, u Blacu se održava se zabavno-turističa manifestacija “Dani šljive” na kojoj će nastupiti Halid Bešlić, Crvena Jabuka, Leksington bend i mnogi drugi.

Ova manifestacija posvećena šljivi kao glavnom proizvodu blačkog kraja održava se 15. put po redu. Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić kaže da se radi o manifestaciji koju svake godine poseti na desetine hiljade ljudi.

– Zadovoljstvo je i čast po petnaesti put organizovati ovakvu manifestaciju. Šljiva se na području Blaca gaji vekovima – mi proslavljamo trud i napor generacija uzgajivača ovog plemenitog voća. Opština Blace je potpuno opredeljena da i nadalje bude mesto podrške i stimulansa razvoja poljoprivrede u našem regionu. Uveren sam da će brojni stručni skupovi i poslovni susreti doprineti daljem unapređenju, a da će atraktivni zabavni deo ponovo privući desetine hiljada ljudi u Blace. Bićemo dobri domaćini, a siguran sam da će brojni gosti poneti sa sobom pozitivne utiske i sagledati kakvim privrednim, poljoprivrednim i turističkim potencijalom raspolažemo, kazao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić.

Manifestacija počinje danas, 25. avgusta nizom stručnih susreta posvećenih uzgoju i preradi šljive i nastavlja se u večernjim satima koncertom – Leksington benda.

U subotu, 26. avgusta centralni nastup imaće Halid Bešlić i Legende dok manifestaciju zatvara kultna sarajevska grupa – Crvena jabuka nastupom u nedelju, 27.avgusta.

Pogledajte i kompletan program manifestacije „Dani šljive“ u Blacu:

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime