Danas se završava Župska berba

0

Koncertom Pinkovih zvezdica i vatrometom danas se u Aleksandrovcu Župskom završava 52.,, Župska berba,,. Procenjuje se da će sa današnjim završnim danom manifestacije biti više od 400.000 posetilaca koji su imali priliku da prisustvuju programima privrednog, turističkog, kultunog , sportskog i zabavnog karaktera.

Za sve njih tri dana je iz Fontane vina točena besplatno župska Ružica, kojom je svojevremeno knez Lazar pričešćivao vojsku pred polazak na boj na Kosovo.

Brojni proizvođači grožđa iz Župe kažu da je godina bila rodna i da su zadovoljni kvalitetom vina kao i kupci. Sa fontane vina svi su pili koliko su želeli i mogli, a degusatiralo se i u Vinskoj ulici, te na Poljoptrivrednoj izložbi župskih proizvoda i drugim mestima.

U okviru 52. turističko – privredne manifestacije ,,Župska berba“, predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac priredio je prijem za predstavnike političkog i javnog života Rasinkog okruga, Srbije i inostranstva.

– Svih ovih dana bilo je puno gostiju, očekujem i danas još puno gostiju. Ovo je jedna interesantna manifestacija, koja se razlikuje od drugih manifestacija sličnog karaktera. Sve pripreme ove manifestacije krenule su na vreme i sve se održava u najboljem redu. Ja sam prezadovoljan sa svim sadržajima koji su realizovani u toku trajanja ove manifestacije.Ovo će biti jedna od najposečenijih,,Župskih berbi,, u poslednjih 52 godine, izjavljuje dr Jugoslav Stajkovac.

Brojni gosti na pšijemu kod predsednika Opštine su zatim obišli Fontanu vina, Vinsku ulicu i Muzej vinarstva i vinogradarstva. Nakon Dečijeg festivala folklora, predstavljena je ,,Župska svadba,, na kojoj je mlada kao u stara vremena bosonoga muljala grožđe.Veoma je posećena i izložba Muzeja grada Zenice , kao i u večernjim satima Vinsko veče uz zdravice , aforizme i besede . Bio je veličanstven i koncert grupe ,,Crvena jabuka“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime