Dani nemačkog filma počinju u ponedeljak

0

Nedelja nemačkog filma u Prokuplju počinje u ponedeljak 21. marta. Prokupčani imaju priliku da pet večeri uživaju u najboljim ostvarenjima nemačke kinematografije.

Putujući bioskop Goethe instituta iz Beograda doputovao je sa deset filmova u naš grad. Svečano otvaranje ovog kratkog filmskog festivala je u ponedeljak 21. marta u 18h u Narodnom muzeju Toplice. Specijalni gosti na otvaranju biće predstavnici Goethe instituta, kažu u Domu kulture.

– Prokuplje je jedna od stanica Putujećeg bioskopa Goethe instituta. Uključili smo se u ovaj projekat, jer želimo da približimo ljudima nemačku kulturu i kinematografiju. Napravljen je izbor od deset najboljih nemačkih filmskih ostvarenja. Pet filmova će biti prikazano u Narodnom muzeju Toplice od ponedeljka do petka u 18h za sve zainteresovane građane, a preostalih pet će biti prikazano stanarima Doma učenika i Doma starih, rekao je Vladan Milutinović.   

Dane nemačkog filma organizuje Film klub klub Prokuplje u saradnji sa Domom kulture Prokuplje i Narodnim muzejom Toplice. Po prvi put su uključene i ustanove poput Doma učenika srednjih škola i Doma za stara lica, a kako kažu u Film klubu Prokuplje, cilj im je ne samo da kvalitetan film dovedu u naš grad, već i da ga potpuno približe svim Prokupčanima.

70af36d4-410c-4319-84d3-70fbad9ebf9f

Autorka: Srbijanka Stanković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime