“Dani Prokupca” u petak i subotu u Prokuplju

0

U petak i subotu (12 i 13.10.2021.god) bice odrzana treca  tradicionalna manifestacija „DANI PROKUPCA“ u gradu SVETOG PROKOPIJA. Organizatori akcije su udruzenje gradjana „VOLIMO JASTREBAC“ i agencija „JASTREB-EPIGENIA“. Ovogodisnji promoter akcije je nas motivacioni govornik Djordje Mitrovic. Nova vinarija koju predstavljamo na sajmu ove godine je vinarija „“Grabak“ iz Vrnjacke Banje.

Program manifestacije „DANI PROKUPCA“ pocinjemo u petak (12.9.21.god) u narodnom muzeju „Toplica“ sa pocetkom u 18h nastavkom  serijala „NASI I USPESNI“ u kojem vam predstavljamo ponosnog proizvodjaca najnagradjivanijeg Prokupca u svetu i vlasnika vinarije „Grabak“ iz Vrnjacke Banje. O poreklu gospodina Milosa Jovanovica sa Jastrepca i Toplice, njegovom vinskom putu, zlatu u Londonu i ugostiteljstvu mozete cuti direktno od njega. Nakon predstavljanja usledice panel diskusija na temu podsticanja vinskog turizma kao teme ovogodisnje manifestacije pod nazivom „VINSKI TURIZAM i uticaj PROKUPCA na razvoj regije”.

U subotu od 12h imamo predstavljanje vinarija i prijatelja vina u prelepom prostoru ugostiteljskog objekta “Gastro 57“ u pesackoj zoni u Prokuplju. Upoznavanje sa programom vinarija, degustacija razlicitih sorti vina razlicitih proizvodjaca, upoznavanje sa planininskim etno gazdinstvima, proizvodjacima vrhunske rakijе i organske hrane. Druzenje, razmena ideja, degustacija,upoznavanje sa ogromnim turistickim potencijalima nase regije u vinskom turizmu koji u sklopu sa planinskim, duhovnim, zdrastvenim i patriotskim turizmom moze mnogo da utice na ubrzan razvoj cele regije.

Izlagaci : Vinarije „Grabak“, „Doja“, „Toplicki vinogradi“, „Arandjelovic“, „Strahinic“, „Vuckovic“, planinski etno restorani „Zeleni raj“, „Kladenac kod tri bukve“ i „Pretresnja“, „Batina rakija“, „Vasiljevic organic“…

Zlatni sponzor akcije je “GASTRO 57“.

Ulaz je slobodan. Preporuka organizatora je bar jedan sms 1051 na 3030 za pomoc u lecenju nase  Jelene  Obradovic.

(Tekst je napisan u okviru projekta „Turistički potencijali Prokuplja”, koji se sufinansira iz budžeta Grada Prokuplja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime