„Dani prokupca“ U Prokuplju

0

U organizaciji  Udruženja građana „Volimo Jastrebac“ u subotu, 1.decembra  biće održana privredno- turistička manifestacija pod nazivom „Dani prokupca“.

Posetiocima  ove jedinstvene manifestacije, čije otvaranje je planirano u 11,00 časova u Galeriji „Boža Ilić“, biće prezentovane vinarije Toplice, karakteristike različitih vina,a posebno karakteristike vina od sorte „prokupac“.

U  čast autohtone sorte „prokupac“  u restoranu  „Gastro bar“ od 12,00 do 14,00 časova planirana je  izložba i degustacija vina

Za posetioce ove jedinstvene  manifestacije, koja se po prvi put organizuje u Prokuplju, planiran je fakultativni obilazak najstarije crkve u Srbiji „Sveti Prokopije“, prirodnog fenomena epigenije reke Toplice, JugBogdanove kule, tvrđavu na brdu Hisar i Spomen park posvećen junacima Gvozdenog puka.

Od 15,00  do 17,00 časova planiran je obilazak vinograda i vinarije „Doja“ u Donjoj Jošanici. Posetioci  će se upoznati i sa istorijatom vinarija, zasadima vinove loze, tehnologiji pravljenja i skladištenja  vina i perspektivama razvoja vinskog turizma u Toplici

Manifestaciju „ Dani prokupca“  otvoriće zamenik  gradonačelnika grada Prokuplja  Miroljub Paunović.

Generalni spoonzor ove privredno-turističke manifestacije je vinarija „Doja“ iz Donje Jošanice,  suorganizatori grad Prokuplje i Turistička organizacija „Terra Travel“,a pokrivitelj mnogobrojne firme iz Prokuplja i Beograda.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here