Dani Venecuele u Trsteniku

0

U Trsteniku danas počinju Dani Venecuele i trajaće do 14. juna. To je prilika da se Trsteničani i drugi iz okruženja upoznaju sa ovom egzotičnom zemljom, saznaju više o njenoj kulturi i otkriju zašto se o Venecueli priča kao o najčuvanijoj tajni Kariba.

– Dani Venecuele doneće građanima Trstenika i okoline šaronolikost Južne Amerike: muziklu, ples, promociju knjiga i projekcije filmova. U okviru manifestacije koju priredjuje Društvo prijatelja latinoameričkih naroda ,, Simon Bolivar,, , uz podršku Narodnog univerziteta Trstenik, i u saradnji sa Ambasadom Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji danas će u 16 časova svečano biti otvorena izložba fotografija ,, Venecuela za XXII vek,, u kojoj će biti predstavljeni najznačajniji trenuci medjunarodnih susreta predsednika Uga Čaveza i svetskih vodja, umetnika i intelektualaca, navode u Službi za protokol i odnose sa javnošću Opštine Trstenik.

U Većnici Narodnog univerziteta Trstenik sutra, 6. juna,,oformiće se Društvo prijatelja srpskolatinoameričkih naroda ,, Ugo Čavez,, , a na taj način Opština Trstenik će postati spona izmedju naša dva naroda i pokretač medjukulturne saradnje. U subotnje predvečerje na Trgu mladih plesna grupa ,, Venecuela,, biće gost plesne škole ,,Radost. i predstaviće publici bogatstvo venecuelanskih plesova, medju kojima je i Ples djavola iz Jarea koji je od 2003. godine uvršten na listu Svetske kulturne nematerijalne baštine Uneska i poredstavlja autentičnu kulturno umetničku tvorevinu Venecuele.

Trsteničlani imaju prilku da na ovoj manifestaciji vide i filmove ,, Dečak koji laže,, , ,,Večni pepeo,, , ,, 3 dana i 40 godina,,, ,, Svirati i boriti se,,.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime