Danka Stoiljković za Dane višnje

0

Na trećem sastanku Organizacionog odbora za organizaciju privredno-turističke manifestacije „Dani višnje i 12. Toplički sabor višnjara“ utvrđen je program koji će obeležiti ovogodišnju manifestaciju. „Dani višnje 2017“ svečano će  biti otvoreni u Prokuplju 30. juna u 11. časova u restoranu „Olimpik“.  Manifestaciju će  otvoriti predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, a u tri dana manifestacije očekuje se veliki broj otkupljivača i prerađivača višnje, kao i stručnjaka koji se bave ovom oblašću.

U okviru manifestacije biće održano i stručno predavanje na temu proizvodnje i zaštite višnje, kao i Sajam proizvoda od višnje, meda i etno proizvoda. U Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ biće održana izložba poljoprivrednih mašina i alata namenjenih voćarskoj proizvodnji.

Za drugi dan programa ovogodišnje manifestacije „Dani višnje” i 12. Toplički sabor višnjara, koji će se održati u Velikoj Plani, planiran je kulturno-umetnički program, koji će početi u 18h. Tada će biti nagrađeni najbolji proizvođači višnje i vlasnici najuređenijih dvorišta, a potom će od 19 časova biti održan koncert Danke Stoiljković i orkestra prokupačkog Doma kulture.

Treći dan manifestacije rezervisan je za nastavak saborovanja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime