Darko Laketić: Počinju radovi na kapitalnim projektima u Prokuplju

1

Ovog meseca, potpisan je ugovor o izgradnji nove Bolnice, a radovi će početi za nekoliko dana. Takođe, za oko mesec dana, trebalo bi da počne i rekonstrukcija Gimnazije. Realizacija nekih projekata počinje, a negde uveliko traje ili se završava, dr Darko Laketić, poslanik u Skupštini Srbije.

Narodni poslanik iz Prokuplja, doc. dr Darko Laketić, kaže da, što se projekata tiče, sve ide po planu, u skladu sa rokovima i vremenskim prilikama.

– Što se tiče svih projekata, moraju da se ispoštuju određene procedure, kako bi sve bilo u skladu sa zakonom. Svi bismo mi voleli da može odmah da se počne sa radovima i da se sve što pre završi. Ugovor za izgradnju nove Bolnice je potpisan, radovi kreću za nekoliko dana, tako da slobodno mogu da kažem da su proceduralne stvari, koje i najduže traju, završene. Radovi počinju, i to će sve da ide svojim tokom. Nakon realizacije projekta, građani Toplice dobiće zdravstvenu zaštitu na jednom mestu, neće morati da šetaju od jedne do druge ustanove i troše vreme i novac. Кad je Gimnazija u pitanju, očekujem da se za najviše mesec dana, počne sa radovima, koje finansira Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, kaže Laketić.

Projekat izgradnje montažnih objekata u naselju Mala Guba je skoro pa završen. Ostalo je još priključenje na elektromrežu.

– Završeni su objekti, vodovod, kanalizacija, pristupne saobraćajnice, potpisan je ugovor sa EPS-om o priključenju na elektromrežu… Čim se to završi, objekti će moći da prime stanare, ističe dr Laketić.

Što se tiče moderne pijace, druga faza izgradnje privodi se kraju.

– Završava se most, i nakon toga predstoji poslednja faza, a to je izgradnja pijačne zgrade i pomoćnih objekata. Treću fazu finansira Evropska investiciona banka preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i UNDP-a, naglašava Darko Laketić.

On se osvrnuo i na objekte Predškolske ustanove „Neven“ i najmlađe sugrađane.

– Ugovor o rekonstrukciji kuhinjskog bloka i kotlarnice u objektu „Radost“ je potpisan, radovi počinju sledeće nedelje. Rok za završetak je tri meseca. Pored toga, Prokuplje će dobiti još jedan vrtić, kako više ne bi bilo liste čekanja i kako bi naši najmlađi sugrađani imali najbolje uslove za boravak u vrtiću. Dokumentacija za izgradnju novog objekta je spremna, i sada se samo čeka da Ministrastvo prosvete raspiše javnu nabavku za izgradnju novog vrtića, kaža naš sagovornik.

On dodaje da su otpočeli i radovi na restauraciji utvrđenja na Hisaru, da sve ide po planu i u skladu sa vremenskim prilikama.

-Izgradnja nove Industrijske zone je još jedan kapitalni projekat u Prokuplju. Na taj način, biće rešen najveći problem, a to je nezaposlenost u Toplici, rekao je dr Laketić.

On je ovim putem pozdravio sve ono što je lokalna samouprava uradila u prethodnoj godini, i dodao da veruje da će ova godina biti bolja, ne samo kada su kapitalni projekti u pitanju, nego i sve ostalo.

– Dosta se radilo na infrastrukturi u gradu i selima, mnoge ulice su po prvi put dobile asfalt. Radilo se podjednako i u gradu i po selima. Naša sela ne smemo da zaboravimo. Svi moraju da imaju podjednake uslove za život. Nadam se da će radovi biti nastavljeni i da će svaka ulica dobiti asfalt, odnosno biti rekonstruisana. Samo uređena infrastruktura, može da privuče investitore, naglasio je on.

Laketić se takođe zahvalio Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, i još jednom ih pozvao da nastave sa ulaganjima u Prokuplje i Toplicu.

– Realizacijom ovih projekata, doprinećemo da grad lepše izgleda, da bude grad u pravom smislu te reči, i, što je najvažnije, da naši sugrađani budu zadovoljni, da dobiju zaposlenje i da u svom rodnom gradu normalno žive sa svojim porodicama, zaključio je narodni poslanik iz Prokuplja, doc. dr Darko Laketić.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here