Dečiji hor „Sanjalice“ na Festivalu „Radost Evrope“

0

Dečiji hor prokupačkog Doma kulture „Sanjalice“ nastupio je na koncertu „Susreti prijateljstva“ na Međunarodnom festivalu „Radost Evrope“.

Pored učesnika iz Bosne i Hercegovine, Litvanije, Mađarske, Rusije i Turske, naše „Sanjalice“ su nastupile kao predstavnik Srbije.

Program kojim su se predstavili na ovom koncertu je pobednički, odnosno njime su osvojili prvo mesto na Regionalnom Festivalu dece i mladih FEDEHO, koji je organizovao Dečiji kulturni centar Beograd.

– Tradicionalno svake godine pobednik FEDEHA predstavlja Srbiju na koncertu „Susreti prijateljstva“. Mi smo imali veliku čast da nastupimo na ovom festivalu revijelnog karaktera, koji je organizovan po 49 put i veoma smo srećni zbog toga. Nama je igra, pesma i drugarstvo jednako važna, kao i uspesi i dobri rezultati na muzičkim takmičenjima, istakla je dirigent hora „Sanjalice“ Sanja Stojković.

I Međunarodni festival „Radost Evrope“ na kome je ove godine učestvovalo 18 zemalja, prepoznatljiv je po svemu onome što karakteriše prokupački hor, ali i razumevanju i toleranciji i bogatom dečijem stvaralaštvu.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here