Dečji hor Doma kulture osvojio 2. mesto na FEDEHU

0

Na Festivalu dečijih horova, koji je održan u Beogradu od 12. do 16. maja, Dečiji hor Doma kulture pod rukovodstvom dirigenta Sanje Stojković osvojio je drugo mesto za muzičko – scenski nastup u konkurenciji 15 horova iz cele Srbije.

– Vrlo sam zadovoljna, a i deca su zadovoljna što je mnogo važno. Ponosimo se ovim rezultatom, jer smo ga postigli u vrlo jakoj konkurenciji. Na Fedehu smo učestvovali po treći put i pored zadate pesme „La Violeta“ imali smo i „Polijelej“, „Ples na kiši“ i splet ruskih pesama. Inače, na ovom takmičenju učestovali su gradski, crkveni i horovi muzičkih i osnovnih škola, rekla je dirigent prokupačkog hora Sanja Stojković.

Koliko je uspeh ovih mladih pevača važan i veliki u prilog tome govore eminentna imena profesora muzike koji su bili u žiriju, profesor na Muzičkoj akademiji Gordana Karan, dirigent Dragana Jovanović i kompozitor Vojkan Borisavljević.

Hor trenutno ima 80 članova uzrasta od tri do 15 godina, a ansambl koji je nastupao na ovom takmičenju broji 36 dece. Za tri godine postojanja hor broji preko 50 nastupa na svim gradskim manifestacijama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime