Deda Mrazovi ostali bez posla!

0

Uprkos veoma hladnom vremenu, na ulicama Kuršumlije mogu se videti na više mesta Deda Mrazovi koji uzalud čekaju decu pred Novu godinu za slikanje. Kažu da se ne pamte da je tako malo dece dolazilo da se druži i slika sa Deda Mrazom pa će verovatno ostati bez posla.

– Već 11 godina uoči Nove godine radim kao Deda Mraz na ulici Kuršumlije  i od jutros je samo dvoje dece došlo da se slika. Često se dešava da deca uzalud vuku roditelje za rukav jer je očigledna besparica pa roditelji ne mogu da odvoje 120 dinara koliko košta slika da Deda Mrazom, objašnjava Milan Đinđić (65), nastavnik u penziji koji pomaže sinu u ovdašnjoj fotografskoj radnji.

Slično je i u samom centru Kuršumlije. Deda Mraz cvokoće na hladnoći zajedno sa fotografom Aleksandrom Radovićem, a dece nigde.

– Ne pamtim da je neke godine bilo ovako malo posla. Tek dvoje dece se slikalo sa Deda Mrazom. Nekada je dnevno bilo na desetine dece. Sećam se da smo pre par godina za nekoliko dana uoči Nove godine imali više od 300 dece koja su se slikala sa Deda Mrazom, objašnjava Radović.

Da dece za slikanje sa Deda Mrazom gotovo da nema,  govori i fotografija koju smo zabeležili u centru grada na kojoj Radović sedi u krilu Deda Mraza umesto da to budu deca.

deda-mraz-2

Sa druge strane, Marko Đinđić kaže da će naredne godine verovatno neće biti posla za njega kao Deda Mraza i da je teška situacija kada deca žele da imaju sliku da Deda Mrazom, a roditelji nemaju novca da im topriušte iako cena nije visoka.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime